Suroviny
4 porce
- 750 g červené řepy
- 2 větší brambory
- 1 větší mrkev
- 1 cibule
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžíce octa
- 100 g zakysané smetany
- sůl a pepř
Postup
Na oleji si nejprve orestujeme najemno nakrájenou cibulku a kostičky z brambor, mrkve a řepy. Po deseti minutách přidáme vývar nebo vodu a necháme na mírném plameni lehce probublávat asi 20 až 30 minut. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, pepřem a vinným octem. A můžeme rozlévat!
Na samý závěr dozdobíme zakysanou smetanou. Pokud teď seženete v obchodě čerstvý kopr, bude mu to na talíři rovněž velmi slušet. Použít ale můžete i jiné čerstvé bylinky, případně i sezamová semínka nebo na kostky nakrájený polotvrdý sýr. Fantazii se v tomto případě rozhodně meze nekladou.