4 porce
- 440 g těstovin tagliolini
- 300 g konzervovaných loupaných rajčat
- 100 g guanciale nebo pancetty
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 2 červené cibule
- 150 ml červeného vína
- hrst čerstvé bazalky
- 100 g sýra Pecorino romano
- olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet a cukr na dochucení
1) Cibuli a guanciale nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi s trochou olivového oleje dozlatova.
2) Přidáme česnek, chilli a zarestujeme. Podlijeme červeným vínem. Odpaříme alkohol a přidáme rozmixovaná rajčata. Na mírném ohni svaříme na víc než polovinu, ochutíme solí, pepřem, octem, případně cukrem.
3) Na závěr do směsi přidáme natrhanou bazalku.
4) V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus (al dente). Hotové těstoviny vložíme do směsi a vše dobře promícháme.
5) Přidáme olivový olej a posypeme strouhaným pecorinem.