4 porce
- Supreme z perličky 800 g
- Česnek 2 stroužky
- Tymián čerstvý 3 snítky
- Olej 2 lžíce
- Brambory Grenaille 200 g
- Hrášek čerstvý, mražený 100 g
- Chřest zelený 100 g
- Ředkvička 100 g
- Císařský hrášek 100 g
- Máta 1 snítka
- Máslo 100 g
- Koňak 8 cl
- Cibule 1 menší
- Smetana 50 ml
- Sůl a pepř na dochucení
- Pažitka na ozdobu
- Perličku zbavíme přebytečného tuku a očistíme křidélko. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a perličku opečeme. Přidáme silnější plátek másla (25 g), česnek a tymián. Poté maso vyjmeme a přendáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 8 minut, podle tloušťky masa.
- Do pánve s výpekem vlijeme koňak, po odpaření alkoholu zahustíme studeným máslem (25 g) a lehce vše spojíme. Vaříme krátce, aby se nám máslo nezačalo oddělovat. Osolíme a opepříme dle chuti.
- V hrnci rozpustíme máslo (50 g), na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Po chvíli přilijeme půl litru vody a necháme probublat. Doplníme smetanou, lístky máty a rozmixujeme na pyré.
- Brambory Grenaille osolíme, opepříme, přidáme olej, tymián a česnek a pečeme 20 minut na 200 °C.
- Císařský hrášek a chřest spaříme v horké vodě a poté zchladíme, ředkvičky nakrájíme na klínky.
- Upečené brambory a spařený chřest s císařským hráškem a ředkvičkou společně prohodíme na pánvi, přidáme nasekanou pažitku a servírujeme s masem přelitým omáčkou a hráškovým pyré.