4 porce
- 1 kg květáku
- 280 g drcených sterilovaných rajčat
- 120 g kokosového mléka
- 40 g rostlinného stolního oleje
- 25 g másla
- 8 g čerstvého zázvoru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 rovná lžička škrobu (Solamyl, Naturamyl)
- 1 ks jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 rovná lžička garam masaly
- ½ lžičky sladké papriky
- ¼ lžičky římského kmínu
- ¼ lžičky kurkumy
- ¼ lžičky mleté skořice
- šťáva z půlky limetky
- pepř a sůl na dochucení
- čerstvý koriandr a černé sezamové semínko na ozdobu
Květák očistíme a rozebereme na stejně velké růžičky. Smícháme limetovou šťávu, olej, škrob, římský kmín, kurkumu, skořici, garam masalu, papriku a trochu soli. Vytvořenou pastou květák potřeme a naskládáme do zapékací nádoby. Pečeme při 200 °C zhruba 10 minut do zlatova. Oloupeme česnek, zázvor a cibuli a nakrájíme najemno. Orestujeme na pánvi, přidáme protlak a ještě chvíli restujeme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme drcená rajčata, kokosové mléko a máslo. Jako přílohu podáváme jasmínovou rýži. Při servírování rýži posypeme černým sezamovým semínkem a nasekaným koriandrem.