Ingredience na 4 porce
Pečený Camembert
- 500 g Camembertu (4 celé Camemberty po 125 g)
- 1 lžíce rostlinného oleje na potření
Peperonata
- 240 g červené papriky kapie z farmy (asi 2 střední papriky)
- 1 menší cibule)
- 1 stroužek česneku
- 120 g sterilovaných loupaných rajčat
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžičky cukru
- 1/4 lžičky soli
- špetka mletého černého pepře
- 2 g čerstvého oregana (asi 1 lžička nasekaného)
- 2 g čerstvé petrželky (asi 1 lžička nasekané)
Pečené brambory
- 600 g brambor (asi 4-5 středně velkých)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky. V misce je smíchejte s olivovým olejem, nasekaným rozmarýnem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30-35 minut, dokud nezezlátnou.
Mezitím připravte peperonatu. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nakrájenou cibuli a česnek do sklovita. Přidejte očištěné a nakrájené papriky, podlijte trochou vody (asi 50 ml). Přidejte sterilovaná rajčata, osolte, opepřete a lehce oslaďte. Duste na mírném ohni asi 15-20 minut do změknutí paprik, v případě potřeby podlijte vodou. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a oregano.
Camembert sýry lehce potřete olejem a položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby asi na 3-4 minuty, než se sýr začne roztékat. Pozorně hlídejte, aby sýry nepraskly a nevytekly.
Při servírování položte na talíř pečený Camembert, přidejte porci peperonaty a pečených brambor. Podávejte ihned, dokud je Camembert teplý a rozteklý.
TIP: Peperonatu můžete připravit předem a před podáváním jen ohřát. Camembert pečte těsně před podáváním, aby byl krásně teplý a rozteklý.