Pečený Camembert s peperonatou z červené kapie, rozmarýnové brambory

Ingredience na 4 porce

Pečený Camembert

  • 500 g Camembertu (4 celé Camemberty po 125 g)
  • 1 lžíce rostlinného oleje na potření

Peperonata

  • 240 g červené papriky kapie z farmy (asi 2 střední papriky)
  • 1 menší cibule)
  • 1 stroužek česneku
  • 120 g sterilovaných loupaných rajčat
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 2 g čerstvého oregana (asi 1 lžička nasekaného)
  • 2 g čerstvé petrželky (asi 1 lžička nasekané)

Pečené brambory

  • 600 g brambor (asi 4-5 středně velkých)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky. V misce je smíchejte s olivovým olejem, nasekaným rozmarýnem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30-35 minut, dokud nezezlátnou.

Mezitím připravte peperonatu. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nakrájenou cibuli a česnek do sklovita. Přidejte očištěné a nakrájené papriky, podlijte trochou vody (asi 50 ml). Přidejte sterilovaná rajčata, osolte, opepřete a lehce oslaďte. Duste na mírném ohni asi 15-20 minut do změknutí paprik, v případě potřeby podlijte vodou. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a oregano.

Camembert sýry lehce potřete olejem a položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby asi na 3-4 minuty, než se sýr začne roztékat. Pozorně hlídejte, aby sýry nepraskly a nevytekly.

Při servírování položte na talíř pečený Camembert, přidejte porci peperonaty a pečených brambor. Podávejte ihned, dokud je Camembert teplý a rozteklý.

TIP: Peperonatu můžete připravit předem a před podáváním jen ohřát. Camembert pečte těsně před podáváním, aby byl krásně teplý a rozteklý.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.