4 porce
- 400 g dýně hokkaido
- 440 g čerstvých těstovin
- 80 g slaniny
- 100 ml smetany na vaření
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1/2 cibule
- 1 lžíce rozinek
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu
- 4 zarovnané lžíce strouhanky
- hrst čerstvé bazalky
- olivový olej
- sůl a pepř
1) Dýni oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na stejné kostky. Nakrájenou dýní na oleji orestujeme s cibulí, kari, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme do měkka. Scedíme, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladka.
2) Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, česnek a rozinky, které namočíme ve vodě, aby lehce nabobtnaly, přidáme strouhanku, nasekaný rozmarýn a pečeme do zlatova. Poté dáme stranou.
3) Uvaříme těstoviny, prohodíme s dýňovým pyré a posypeme směsí se strouhankou a strouhaným parmazánem.
4) Zdobíme čerstvou bazalkou.