Suroviny
4 porce
- 700 g květáku
- 300 g smetany ke šlehání (33%)
- 250 g brambor
- 100 g hladké mouky
- 50 g másla
- 0,5 l vody
- 2 ks středně velké žluté cibule
- 5 lžic rostlinného oleje
- špetka mletého muškátového oříšku
- pepř a sůl na ochucení
- nasekaná pažitka na ozdobu
Postup
Květák očistíme a rozebereme na menší růžičky. Brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v hrnci na másle osmahneme. Poté zaprášíme moukou, přidáme brambory i květák a zalijeme vodou, aby zelenina byla ponořená. Uvaříme do měkka, poté rozmixujeme, zjemníme smetanou, přidáme muškátový oříšek a dle chuti osolíme a opepříme. Zdobíme sekanou pažitkou.