Kedlubnový krém s bramborami a krutony

Ingredience

  • 480 g kedlubny
  • 80 g cibule žluté
  • 2 g muškátového květu (mletého)
  • 60 g smetany ke šlehání (33%)
  • 5 g soli
  • 3 g černého pepře (mletého)
  • 200 g brambor (loupaných)
  • 8 g rostlinného oleje
  • 400 ml vody nebo vývaru
  • 4 g čerstvé pažitky
  • 40 g veky na krutony
  • 2 g čerstvého tymiánu

Postup

  1. Očistěte a nakrájejte cibuli na malé kostičky. Restujte ji na části oleje do lehce zlaté barvy.
  2. Brambory nakrájejte na kostky, přidejte k cibuli spolu s tymiánem. Zalijte vodou nebo vývarem a vařte do měkka.
  3. Kedlubnu oloupejte, nakrájejte na kostky stejné velikosti jako brambory a vařte do měkka.
  4. Osolte, opepřete a přidejte muškátový květ. Vše rozmixujte dohladka.
  5. Přidejte smetanu a krátce povařte.
  6. Připravte krutony: Veku nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a pečte na zbytku oleje v troubě do zlatova.
  7. Polévku ozdobte čerstvě nasekanou pažitkou a krutony.

Dobrou chuť!

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.