Kedlubnové placičky, vařené brambory s pažitkou, česnekový dresing

Toto lehké a chutné vegetariánské jídlo spojuje křupavost placiček s jemností brambor a pikantností česneku. Výsledkem je dokonalá harmonie chutí.

Ingredience na 4 porce

Kedlubnové placičky

  • 500 g kedluben
  • 1 středně velká cibule
  • 1/4 lžičky mletého muškátového květu
  • 60 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 vejce (přidáno pro lepší konzistenci)
  • 4 lžíce hladké mouky (přidáno pro lepší konzistenci)
  • 1 lžíce nasekané petrželové natě (přidáno pro chuť)
  • 2 lžíce rostlinného oleje na smažení

Příloha

  • 200 g loupaných brambor
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • Špetka soli

Česnekový dresing

  • 60 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup

  1. Kedlubny oloupejte a nastrouhejte najemno. Lehce osolte a nechte chvíli odstát. Poté scedťe přebytečnou vodu.
  2. K nastrouhaným kedlubnám přidejte najemno nasekanou cibuli, muškátový květ, smetanu, sůl, pepř, vejce, mouku a petrželovou nať. Vše důkladně promíchejte.
  3. Z připravené směsi vytvarujte placičky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a smažte placičky z obou stran dozlatova. Pokud je třeba, dopečte je v troubě předehřáté na 180°C po dobu 5-7 minut.
  5. Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka.
  6. Připravte česnekový dresing: smíchejte smetanu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  7. Uvařené brambory sceďte, posypte je nasekanou pažitkou a lehce promíchejte.
  8. Kedlubnové placičky podávejte s vařenými bramborami s pažitkou a česnekovým dresingem.

Dobrou chuť!

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.