Fazolová polévka s kapiemi a bramborami

Ingredience na 4 porce

  • 100 g barevných fazolí (suchých)
  • 1 menší cibule
  • 1 červená kapie
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 400 g drcených sterilovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/4 lžičky chilli koření (nebo dle chuti)
  • hrst čerstvé petrželky
  • 200 g brambor

Postup

  1. Den předem namočte fazole do vody.
  2. Druhý den fazole sceďte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka.
  3. Mezitím nakrájejte cibuli najemno, česnek prolisujte a kapii nakrájejte na kostičky.
  4. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.
  5. Přidejte rajčatový protlak, chilli koření a drcená rajčata. Promíchejte a krátce povařte.
  6. Přidejte nakrájenou kapii a uvařené fazole, zalijte zeleninovým vývarem a nechte probublávat.
  7. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Přidejte je do polévky a vařte, dokud nezměknou.
  8. Dochuťte solí a pepřem.
  9. Hotovou polévku naservírujte do misek a ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.