Suroviny na 12 porcí
- 150 g máslových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 250 g Philadelphie
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g krupicového cukru + 90 g na pečené jahody
- 10 g želatiny (plátky)
- 150 g smetany na šlehání
- 1 ks vanilkového lusku
- 90 g žloutku
- 500 g jahod
Troubu předehřejeme na 140 °C. Jahody naskládáme do zapékací mísy, posypeme cukrem a dáme péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjmeme z trouby a dáme stranou.
Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem a propracujeme v pevnou hmotu.
Dortovou formu o průměru 22 cm vyložíme pečicím papírem. Dovnitř natlačíme stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkové směsi a dáme chladit.
Sýr smícháme s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a dření z vanilkového lusku na horké vodní lázni do husté pěny (teplota by měla být asi 65 °C). Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu vymačkanou od přebytečné vody. Pak želatinovou směs vmícháme do sýra s tvarohem a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme smetanu vyšlehanou dotuha.
Hotovou náplň nalijeme do dortové formy s nepečeným korpusem. Uložíme do chladničky a necháme tuhnout nejméně 3 hodiny. Po ztuhnutí vyndáme z dortové formy.
Podávejte s rozpečenými jahodami.