Bramborový krém s ředkvičkami, kedlubnou a medvědím česnekem

Pro všechny milovníky krémových polévek a svěží chuti.

Suroviny

4 porce

  • 350 g brambor
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g ředkviček
  • 100 g kedlubny
  • hrst medvědího česneku
  • 50 ml smetany
  • sůl a pepř na dochucení
  • pažitka na dozdobení

Postup

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory. Zalijeme zeleninovým vývarem a brambory vaříme do měkka. Poté do polévky přidáme omytý medvědí česnek a vše rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Ředkvičky a kedlubnu nakrájíme na klínky, vložíme do polévky a krátce provaříme. Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou.

Lukáš Sedláček

Lukáš Sedláček

Šéfkuchař Lukáš Sedláček se pohybuje v kuchyni od malička. Hned po škole nastoupil do restaurace Ambiente Brasileiro v Praze. Nejvíce zkušeností nasbíral u Riccarda Lucqueho, majitele vyhlášených restaurací La Finestra, Aromi a La Bottega, kde zastával pozici šéfkuchaře. Velkou školou byly stáže v Itálii, Velké Británii a Austrálii.