4 porce
- 440 g čerstvých těstovin
- 150 g sýra Pecorino romano
- 200 g kuřecích prsou
- 100 g vyloupaného hrášku
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- ½ hrnku zeleninového vývaru
- dvě plné hrsti baby špenátu
- několik lístků bazalky
- olivový olej
- sůl a pepř
1) Špenátové listy s 1/3 parmazánu, česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na pesto.
2) Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, přidáme hrášek, máslo, zeleninový vývar a vaříme tak, aby maso bylo hotové.
3) Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny zhruba 3 až 4 minuty, aby těstovina byla stále na skus.
4) Uvařené těstoviny vsypeme do pánve, přidáme špenátové pesto, prohodíme, posypeme strouhaným parmazánem.
5) Ozdobíme čerstvou bazalkou.