Suroviny
4 porce
- 500 g kedluben
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 ml smetany
- 4 vejce
- 4 snítky kopru
- 500 g brambor grenaille
- lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 100 ml vývaru nebo vody
- pažitka na ozdobení
Postup
Brambory omyjeme a rozpůlíme podélně na poloviny, osolíme a opepříme. Přidáme trochu oleje, rovnoměrně rozprostřeme na plech a dáme péct do rozehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut. V polovině pečení brambory promícháme.
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli s česnekem nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova na rozpálené pánvi s čerstvým máslem. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky cca 1 cm, přidáme k cibuli a česneku a lehce opečeme. Zelenina by měla změknout.
Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme zhruba 5 minut. Přidáme smetanu a zredukujeme. Na závěr přidáme nasekaný kopr. Dozdobíme pažitkou a můžeme podávat!