Salát z jarních kedluben podle Lukáše Sedláčka

Rychlá specialita našeho šéfkuchaře, se kterou doma zazáříte.

Suroviny

  • 2 lžíce medu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 větší jablko
  • 1 pomeranč
  • hrst vlašských ořechů
  • 200 g sýru niva
  • 150 g červené čekanky
  • 50 g špenátových listů
  • 2 menší kedlubny
  • 1 čerstvý fenykl
  • sůl
  • pepř

Postup

Ořechy upečeme v troubě na 130 °C zhruba 10 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout. Pomeranč nožem oloupeme a vykrájíme segmenty ze středu. Vymačkáme šťávu, kterou použijeme na dresing. Med a šťávu z pomeranče smícháme dohromady a pomalu přimícháváme olivový olej tak, aby se nám vše spojilo. Kedlubnu, fenykl a jablko očistíme a nakrájíme na stejně tenká půlkolečka, přidáme špenát, segmenty z pomeranče a lístky čekanky. Zalijeme dresingem a lehce promícháme. Naservírujeme na talíř a navrch rozdrolíme nivu a posypeme sekanými ořechy.

Lukáš Sedláček

Lukáš Sedláček

Šéfkuchař Lukáš Sedláček se pohybuje v kuchyni od malička. Hned po škole nastoupil do restaurace Ambiente Brasileiro v Praze. Nejvíce zkušeností nasbíral u Riccarda Lucqueho, majitele vyhlášených restaurací La Finestra, Aromi a La Bottega, kde zastával pozici šéfkuchaře. Velkou školou byly stáže v Itálii, Velké Británii a Austrálii.