Suroviny
- 2 lžíce medu
- 5 lžic olivového oleje
- 1 větší jablko
- 1 pomeranč
- hrst vlašských ořechů
- 200 g sýru niva
- 150 g červené čekanky
- 50 g špenátových listů
- 2 menší kedlubny
- 1 čerstvý fenykl
- sůl
- pepř
Postup
Ořechy upečeme v troubě na 130 °C zhruba 10 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout. Pomeranč nožem oloupeme a vykrájíme segmenty ze středu. Vymačkáme šťávu, kterou použijeme na dresing. Med a šťávu z pomeranče smícháme dohromady a pomalu přimícháváme olivový olej tak, aby se nám vše spojilo. Kedlubnu, fenykl a jablko očistíme a nakrájíme na stejně tenká půlkolečka, přidáme špenát, segmenty z pomeranče a lístky čekanky. Zalijeme dresingem a lehce promícháme. Naservírujeme na talíř a navrch rozdrolíme nivu a posypeme sekanými ořechy.