Dřevnatější nebo méně vzhledné části kedluben můžeme jednoduše využít pro přípravu vynikající kedlubnové polévky. Pokud přidáte například brambory, jarní cibulku, trochu bílého vína, máslo, smetanu a vývar, můžete si i z „ošklivých“ kedluben připravit dokonalý jemný polévkový krém.
Kedlubnové zelí už určitě znáte. Přebytečné kedlubny ale můžete využít také k nakládání. Na rychlé kedlubnové kimchi použijte tenké plátky kedluben, které smícháte s chilli pastou, trochou rybí omáčky, jarní cibulkou, sezamovým olejem a vinným octem. Pod dvou až třech dnech pobytu v chladničce dostanete lahodnou přílohu k jakémukoli tučnějšímu grilovanému masu.
Pokud je vám líto vyhodit dobře očištěné slupky a odřezky, využijte je jednoduše do základů zeleninových omáček, stejně jako používáte třeba celer. Kedlubny také posílí zeleninový vývar.
Už jste vyzkoušeli zapékané kedlubny s omáčkou z modrého sýra a kousky kvalitní slaniny?