4 porce
- 500 g sýru halloumi
- 250 g cherry rajčat
- 2 avokáda
- 1 šalotka
- 10 plátků bagety
- stroužek česneku
- 2 lžíce bílého vinného octa
- šťáva z půky citronu
- hrst bazalky
- olivový olej
- sůl a pepř
Plátky bagety pokapejte olivovým olejem a dejte ji rozpéct do zlatava.
Rajčátka rozkrojte napůl a v misce smíchejte s nakrájenou šalotkou, olivovým olejem, vinným octem a špetkou soli a pepře.
Avokáda vydlábněte ze slupky, dejte je do misky a vidličkou romačkejte nebo rozmixujte. Přidejte špetku soli a citronovou šťávu.
Rozpečené plátky bagety potřete česnekem, na ně naneste avokádovou směs, na avokádo položte rajčátka a upečený sýr halloumi a nakonec ozdobte bazalkou.