Suroviny
4 porce
- 650 g kapusty (malá hlávka)
- 75 g polohrubé mouky
- 75 g strouhanky
- 50 g čedaru
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 rovná lžička oregana
- olej na smažení
- sůl a pepř na ochucení
Postup
Očištěnou a omytou kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme doměkka. Uvařenou kapustu necháme okapat.
Z vychladlé kapusty odstraníme košťál a nakrájíme ji najemno, přidáme rozmíchané vejce, prosátou mouku, strouhanku, strouhaný čedar, prolisovaný česnek a oregano. Připravenou směs mírně opepříme, podle potřeby přisolíme a vše pečlivě promícháme.
Připravíme karbanátky, které následně obalujeme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance, zvolna smažíme do nazlátlé barvy a ihned podáváme. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši a salát z červeného zelí.