Suroviny na 10 porcí
- 150 g bílků
- 220 g cukru krystal
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky bílého vinného octu
- 125 g smetany na šlehání
- 125 g mascarpone
- 250 g jahod
Troubu zahřejeme na 150 °C. Bílky odměříme do mísy a při nízkých otáčkách šleháme tak dlouho, až se při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypáváme cukr, důkladně ho zašleháváme, aby byl sníh pevný, lesklý.
Přidáme škrob a ocet a zlehka prošleháme. Vložíme vyšlehanou směs do cukrářského sáčku a tvarujeme do kruhu o průměru 9 cm. Troubu ztlumíme na 95°C, vložíme do ní plech s Pavlovou a pečeme 80 minut. Pak troubu vypneme a Pavlovu v ní necháme úplně vychladnout.
Smetanu ušleháme s mascarpone, natřeme ji na Pavlovu, přidáme jahody a dozdobíme mátou. Ihned podáváme.