4 porce
- 500g čerstvého špenátu
- 1ks střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 2ks vejce
- 100g nastrouhané goudy
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 2 lžíce másla
- strouhaka
- olej
- sůl a pepř
Cibuli orestujeme na másle dozaltova, na konci přidáme pár stroužků česneku nakrájených na plátky, lehce orestujeme. Přidáme čerstvý špenát a chvíli podusíme. Tuto směs přendáme do misky a ponorným mixerem na několika místech rozmixujeme. Nesmí nám vzniknout kaše – jen potřebujeme část špenátu rozmělnit. Do mírně vychladlého špenátu přidáme 2 vejce, 100g nastrouhaného sýra, tymián, osolíme, opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby se z toho dala rukama dělat placičky, které následně obalíme ve strouhance a smažíme. Jako přílohu podáváme s bramborovou kaši.