Suroviny
4 porce
- 1 větší květák
- 150 g kešu ořechů
- 2 cibule
- 2 rajčata
- česnek
- 50 g másla
- 0,5 l smetany
- mletý zelený kardamon
- skořice
- 10 g gram masala
- badyán
- rozinky
- strouhaný kokos
- 0,5 l zeleninového vývaru
- čerstvý zázvor
- olej
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
Uvaříme květák do měkka. Rozpálíme si olej, přidáme na jemno nasekaný česnek a zázvor, přidáme nasekanou cibuli, dobře promícháme a necháme zezlátnout. Poté přidáme nadrcené kešu ořechy.
Dále přidáme do směsi drcená rajčata a zeleninový vývar a necháme povařit. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem, až nám vznikne pyré, do kterého přidáme máslo, smetanu, cukr, mletý zelený kardamon, Gram masala,sůl, pepř bílý, badyán, nastrouhaný kokos, rozinky a skořici nalámanou na menší kousky.
Vše dobře promícháme, necháme povařit 10-15 min. Nakonec přidáme předvařený květák. Při podávání dozdobíme smetanou, strouhaným kokosem, rozinkami, oříšky.