4 porce
- 600 g filetu z bílé ryby (treska, halibut, candát)
- 200 g kedlubna (4 menší kusy)
- 600 g brambory
- 1dcl smetany na vaření
- 1 dlc bílého vína
- 2 lžíce čerstvě sekaného kopru
- 1 celá mrkev
- 1 stroužek česneku
- ½ cibule
- hrst pažitky na ozdobu
- sůl a pepř
1) Brambory oloupeme a dáme vařit v osolené vodě a vaříme do měkka. Zbylé kosti z filetu vytáhneme pinzetou. Maso osolíme a opepříme.
2) Takto připravený filet dáme na rozpálenou pánev. Pokud máme filet s kůží, tak ji nařízneme a jako první opékáme stranu s kůží. Maso lehce přimáčkneme a pečeme přibližně 4 minuty z jedné strany. Poté filet otočíme a dopečeme z druhé strany. Maso můžeme také polít rozpuštěným máslem.
3) Mrkev a kedlubnu očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme na hranolky. Přidáme na pánev k cibuli a česneku a lehce opečeme. Zelenina by nám měla změknout.
4) Následně zalijeme bílím vínem a provaříme přibližně 5 minut. Přidáme smetanu a omáčku zredukujeme. Osolíme opepříme a na závěr přidáme kopr a můžeme podávat.
5) Uvařené brambory prohodíme v nasekané pažitce.