Ingredience na 4 porce
- 100 g barevných fazolí (suchých)
- 1 menší cibule
- 1 červená kapie
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 400 g drcených sterilovaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1/4 lžičky chilli koření (nebo dle chuti)
- hrst čerstvé petrželky
- 200 g brambor
Postup
- Den předem namočte fazole do vody.
- Druhý den fazole sceďte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka.
- Mezitím nakrájejte cibuli najemno, česnek prolisujte a kapii nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.
- Přidejte rajčatový protlak, chilli koření a drcená rajčata. Promíchejte a krátce povařte.
- Přidejte nakrájenou kapii a uvařené fazole, zalijte zeleninovým vývarem a nechte probublávat.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Přidejte je do polévky a vařte, dokud nezměknou.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Hotovou polévku naservírujte do misek a ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!